Stilladstyper

Et stillads er en midlertidig arbejds konstruktion, som gør det muligt at udføre et hav af forskellige arbejdsopgaver i højden. Formålet med et stillads er at give en sikker arbejdsplatform til opgaver i højden, såsom ved byggerier, renoveringer eller ved vedligeholdelse. Et stillads giver samtidig mulighed for at opbevare materialer og værktøj tæt på arbejdsområdet. Der findes mange forskellige stilladstyper som hver især er designet forskelligt og som indeholder forskellige funktioner. Arbejdsopgaverne har en stor indflydelse på, hvilket stillads der er bedst at bruge. Derfor kan det være en god idé at finde ud af, hvilke arbejdsopgaver man skal bruge stillads til, inden man køber et.FOLDESTILLADSER


Et foldestillads er en type stillads, der er designet til at blive samlet og opstillet hurtigt og nemt. Foldestilladset består af moduler, der kan foldes sammen til en kompakt størrelse, så det både er nemt at opbevare og at transportere rundt. Foldestilladset er i høj grad et fleksibelt foldestillads, der let kan flyttes rundt. Et foldestillads er ofte billigere end andre typer stilladser og er derfor et populært stillads til mindre opgaver eller projekter.RULLESTILLADSER


Et rullestillads er et stillads, der er monteret på hjul og som nemt kan flyttes rundt på en arbejdsplads. Rullestilladser bliver ofte brugt til renoveringer og vedligeholdelse, der kræver adgang til forskellige områder af en bygning. Et rullestillads kan typisk opstilles hurtigt og nemt og har ofte justerbare højder, så de kan tilpasses til forskellige arbejdsforhold. Når man opstiller rullestilladser, er det blandt andet vigtigt, at man tjekker om hjulene er intakte, så sikkerheden er på plads og så rullestilladset kan bruges optimalt.BUKKESTILLADS


Et bukkestillads er designet til at blive støttet af en væg eller en anden fast struktur. Bukkestilladset består af en række stænger, der er fastgjort til væggen og som danner en platform i højden. Bukkestilladser bruges både ved nybyg, vedligeholdelses- og renoveringsopgaver, hvor det er nødvendigt at have adgang til et stort arbejdsområde i højden over længere tid. De bukkestilladser, du finder hos os giver dig adgang til et stort område oppe i højden. Det er en fordel at bruge et bukkestillads til opgaver, hvor man har brug for et stort bevægelsesområde.TØMRER- OG MURERSTILLADS


Tømrerstilladser er designet til at understøtte arbejdet i højden, såsom når der skal monteres tagkonstruktioner, installere vindues- og dørrammer og udføre andre tømrerrelaterede opgaver. Et tømrerstillads er fleksibelt og hjælper med at opretholde sikkerheden og stabiliteten under arbejdet. Tømrerstilladset er optimeret imod arbejdsopgaver der relaterer sig til tømrerfaget.

Et murerstillads er designet til at understøtte murer relaterede arbejdsopgaver i højden, såsom til når der skal bygges vægge, repareres eksisterende vægge og udføres andre arbejdsopgaver inden for feltet. Et murerstillads er stærkere end et tømrerstillads, da murerstilladset skal kunne holde til tunge materialer og tungt værktøj. Derfor har murerstilladser ofte en større max belastning end tømrerstilladser.

FAQ

HVILKE STILLADSTYPER FINDES DER?

Der findes mange forskellige stilladstyper til mange forskellige arbejdsopgaver. Hos Toolster finder du både foldestilladser, rullestilladser, bukkestilladser og tømrer- og murerstilladser. Stilladserne rummer alle sammen forskellige funktioner og derfor kan det være en god idé at overveje, hvilke opgaver der skal løses inden man skaffer sig et stillads.HVORFOR VÆLGE ET FOLDESTILLADS?

Et foldestillads indeholder mange unikke funktioner såsom at foldestilladset er let at opstille og samle igen, hvilket også gør stilladset yderst fleksibelt. Derudover er foldestilladset let at transportere rundt til de forskellige arbejdsopgaver. Et foldestillads egner sig godt til små arbejdsopgaver eller projekter.HVAD ER FORDELENE VED ET BUKKESTILLADS?

Et bukkestillads kan bruges til en række forskellige opgaver, hvilket gør det aldeles alsidig. Et bukkestillads har et stort bevægelsesområde i højden, hvilket giver den fordel, at flere end én kan benytte sig af stilladset af gangen samtidig med, at der er mulighed for at have sit værktøj med sig.HVAD ER FORSKELLEN PÅ ET TØMRER- OG ET MURERSTILLADS?

Tømrer- og murerstilladser ligner i høj grad hinanden, men der er dog forskel på de to stilladstyper. Tømrerstilladser er fleksible og understøtter arbejdet, når der skal monteres tagkonstruktioner, installere vindues- og dørrammer og andre relaterede opgaver. Murerstilladser er stærkere, da det skal kunne holde til tunge materialer.